Zuid-Afrika anders beleven doe je met Elsies Reizen


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 ICON birdingZuidelijk Afrika heeft een diversiteit aan vogels, er zijn wel bijna duizend soorten. Om er maar een paar op te noemen; de visarend, struisvogel, flamingo, de pelikaan, het wevertje, de oxpecker, de neushoornvogel en de albatros. In deze regio treft u de kolonies van de Kaapse Jan van Genten en de land-pinguïn kolonies aan. Dit gebied is te voet toegankelijk en daarom een unieke omgeving om te bezoeken.

 

BIRD ISLAND

Op Bird Island in Lambert’s Bay, kan men te voet de enige Kaapse Jan van Gent kolonie bewonderen. Tijdens het broedseizoen (van september tot maart) treft men er wel meer dan 15.000 exemplaren aan. De typische “kara-kara-kara” geluiden die deze vogels produceren is overweldigend evenals de doordringende geur die zij verspreiden. De aanblik is echter onvergetelijk, zeker in combinatie met de pelsrobben die op het eiland liggen te zonnen.

DE HOOP NATURE RESERVE

De lagunes en moerassen van de Hoop Nature Reserve zijn door de Zuid-Afrikaanse regering benoemd als een belangrijke plek voor de watervogels. Dit gebied is tevens het leefgebied van de Blauwe Kraanvogel, de nationale vogel van Zuid-Afrika.

TUINROUTE

De Tuinroute is het leefgebied van de groene Knysna Turaco (of Lourie, zoals ze in Z.A. genoemd worden) ... en van ca. 500 andere vogelsoorten. De omgeving biedt vele interessante mogelijkheden voor korte en langere wandelingen, ideaal voor vogelspotters. Tijdens de wandelingen in dit gebied kan men een veelvoud van vogels waarnemen waaronder de roodborst, koekoek, sunbird, de Kaapse suikervogel, reiger, de gekroonde adelaar en valken. Een ontmoeting met een roofdier is in dit gebied zeker geen uitzondering.

ISIMANGALISO (GREATER ST LUCIA WETLANDS)

Dit stukje Werelderfgoed is een “wonder” voor vogelspotters. Het gebied bestaat uit niet minder dan vijf eco-systemen waardoor er een brede variatie aan vogels te vinden is. Meer dan 530 geregistreerde soorten bevinden zich in dit gebied, waaronder ook de visarend, de pelikaan en de o zo mooie flamingo’s.

KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK

Het “dorstige” land tussen Zuid-Afrika en Botswana is niet alleen het leefgebied van de leeuw met de zwarte manen en andere roofdieren, het is ook één van de meest unieke plekken om roofvogels in actie gade te slaan. Niet minder dan 25 soorten kan men spotten terwijl deze boven de Kalahari woestijn zweven. Valken, buizerds, uilen, haviken, de Bateleur, de oorgier en de Martial Eagle; Afrika’s grootste adelaar zijn enkele van de frequente bezoekers.

KRUGER NATIONAL PARK

Misschien wel de beste plek om vogels te spotten: het Kruger National Park. Dit park is het leefgebied van meer dan 500 soorten vogels, te veel om hier te vermelden. Er zijn alleen al negen soorten ijsvogels en zes soorten neushoornvogels. Een vermelding waard zijn echter de Rood-en yellowbilled oxpeckers, te spotten op het grote wild en de wevernesten, een schitterende  “boom” decoratie.

MBULUZI GAME RESERVE (SWAZILAND)

Op de riggels van de Lubombo foothills nabij de stad Simunye ligt Mbuluzi, Swaziland’s paradijs voor vogelaars met meer dan 400 soorten. Het park met savannes en bossen biedt een aantal mooie dagwandelingen en is goed toegankelijk via de weg. Nog een fantastische verblijfsplaats in Swaziland is de gemeentelijke Mlilwane Wildlife sanctuary welke rijk is aan roofdieren en vogelsoorten.

STRUISVOGELS

Zoals bekend kunnen struisvogels niet vliegen en is het kinderspel om ze te spotten. Vaak zijn ze op de landbouwgebieden te vinden zoals bijv. rondom Oudshoorn in de Westkaap  maar ook in de vele wildparken waar ze meestal in nomadische groepen tot max. 50 vogels bij elkaar leven.

PINGUIN KOLONIES

De Afrikaanse pinguïn, vaak aangeduid als de jackass pinguïn vanwege de ezelachtige klanken die hij produceert, is een relatieve nieuwkomer op het Afrikaanse vasteland. De twee kolonies in Zuid Afrika, Boulder’s Beach (Simon’s Town) en Stony Point (Betty’s Bay) werden in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor het eerst waargenomen. Stony Point wordt minder door toeristen bezocht en daardoor zeker een bezoek waard.

KAMFERS DAM

In deze waterrijke omgeving nabij Kimberley in de Noord- Kaap provincie bevinden zich de broedplaatsen van meer dan 20.000 flamingo’s. Het kunstmatige eiland kon worden gerealiseerd door de inspanningen van de vereniging “Red de Flamingo”.

RONDEVLEI

Te midden van het verstedelijkt oerwoud van de Kaapse Vlakte is Rondvlei een onverwacht mooie uitwijkplaats voor vogels en mensen. In dit park, waar enkele kleine antilopen en nijlpaarden te zien zijn, worden informatieve rondleidingen georganiseerd. In dit toevluchtsoord vinden aalscholvers, ibissen, lepelaars, haviken, flamingo’s en een verscheidenheid aan eenden een thuishaven.

SEHLABATHEBE (LESOTHO)

Men heeft een 4x4 en een behoorlijke portie lokale kennis nodig om dit oudste reservaat te vinden. Weggestopt in het zuidoostelijke deel van het Mountain Kingdom en weg van de geasfalteerde wegen, blijkt dit reservaat een waar vogelparadijs. Wilt u er overnachten? Dat kan, een lodge en campingfaciliteiten zijn aanwezig.

WAVECREST

Is gelegen aan een prachtige lagune aan de Wild Coast (ten noorden van East London) en biedt uitstekende mogelijkheden om vogels gade te slaan. Waar de met mangrove omzoomde Nxaxo- en Nxusi rivier in het estuarium samenkomen, bevindt zich een paradijs voor de echte vogelspotter. Geniet van de kreten van de visarend, de steltlopers, die langs de modderige oevers spelen en van de grote groepen sterns die op de zandbanken hun slaapdomein hebben. Besluit u om hier enkele dagen te verblijven dan is het goed om te weten dat er een resort in de buurt van het estuarium ligt.

WEST COAST NATIONAL PARK

Vooral in het voorjaar is dit National Park de moeite van een bezoek waard.  Een en al kleur door een prachtige bloemenzee. Het park ligt slechts 120 kilometer ten noorden van Kaapstad (aan de R27) aan de Langebaan-Lagune en is bekend om zijn legendarische zonsondergangen. Houd uw ogen open voor de flamingo’s, struisvogels, de Kaapse Jan van Genten, Afrikaanse pinguins, de zwarte kiekendief en een verscheidenheid aan steltlopers.

Column BirdIsland

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven