"Kingdom in the sky": een populaire wintersportbestemming!


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP LesothoLesotho wordt niet voor niets het "kingdom in the sky" genoemd. Het is het enige land ter wereld dat in zijn geheel meer dan 1000 meter boven zeeniveau ligt. In werkelijkheid ligt het laagste punt op 1400 meter. In de winter (juli - augustus) is het een populaire wintersportbestemming! Door het hele jaar heen is Lesotho een uniek stuk Afrika, onbedorven door massatoerisme. Sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen aan ’s werelds hoogste en langste abseillocatie, hikers zullen genieten van de eindeloze en schitterende wandelmogelijkheden in de bergen en alle bezoekers zullen onder de indruk raken van de werkelijk hartverwarmende gastvrijheid van het Basotho volk.

Bezienswaardigheden

THABA BOSIU

Net ten oosten van de hoofdstad Maseru liggen de ruïnes van een vesting, gebouwd onder de regering van de beroemde Basotho chief Moshoeshoe I die daar begraven ligt.

SANI PASS

Deze ruige pas van KwaZulu-Natal naar Lesotho is bekend om de hoogste pub in Afrika. Goede 4x4 rijervaring is een vereiste. De pas kan in de winter gesloten zijn vanwege zware sneeuwval.

MALEALEA

De plaatselijke lodge in dit gehucht nabij de Zuid-Afrikaanse grens, is een geweldige uitvalsbasis om het bergachtige koninkrijk te verkennen. Maak een tocht op een pony, bezoek culturele projecten, bekijk rotstekeningen of maak een 4x4 tocht.

SEMONKONG

De naam van deze plaats in het midden van het land betekent “plaats van rook” en verwijst naar de nabij gelegen reusachtige Maletsunyane Falls. Doe hier de hoogste commerciële abseil ter wereld!

MOUNT MOROOSI

De door de gemeenschap georganiseerde lodge is een uitstekende uitvalsbasis om het grotendeels onontdekte zuidelijke deel van Lesotho te verkennen.

KATSE DAM

De hoogst gelegen dam in Afrika is een architecturaal meesterwerk. Hier kan je in een accommodatie verblijven die oorspronkelijk gebouwd is voor de arbeiders die aan de dam werkten.

OXBOW LODGE

In de Afrikaanse winter (juni - augustus) is Lesotho een geweldige wintersportbestemming. Oxbow Lodge, op 2800 meter in de Drakensbergen, heeft een 2km lange skipiste.

HA LIPHAPANG VILLAGE

De meest zuidelijke toeristische attractie in Lesotho is een verborgen parel. Een door de gemeenschap beheerde touroperator biedt een hike naar de grot met de beste rotskunst in het land.

TSETHLANYANE NP

Dit paradijs voor natuurliefhebbers op een korte rijafstand van de Zuid-Afrikaanse grens, is bekend om zijn zeldzame inheemse bossen waar veel verschillende soorten kleine zoogdieren en bedreigde vogels leven.

SETHLABATHEBE NP

Het oudste reservaat in Lesotho is van een hele andere orde dan Kruger National Park. Het is een afgelegen, rustige plek. Doe eens een poging om de ongrijpbare oribi te spotten.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

Lesotho heeft een oppervlakte vergelijkbaar met die van België.

Hoofdstad

Maseru

Volkslied

Lesotho Fatse La Bontana Rona (Lesotho Land van onze Vaders)

Munteenheid

Loti (LSL, meervoud MaLoti)

Telefoon landnummer

+266

Tijdzone

Gedurende de Nederlandse zomertijd is er geen tijdverschil. Gedurende de Nederlandse wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland. Er is geen zomer- en wintertijd.

 

icon peopleBevolking

Volgens een in juli 2005 gemaakte raming heeft Lesotho ongeveer 1,8 miljoen inwoners. De officiële talen zijn Sesotho (Zuidelijk Sotho) en Engels. Je komt er veel Basotho tegen die ook Frans verstaan en spreken. (Dankzij de invloed van de vele missieposten in het land.).

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

Moshoeshoe Airport is niet ver van de hoofdstad Maseru. Het is echter meer waarschijnlijk en misschien ook te adviseren om met de auto naar het land te reizen. Houd er rekening mee dat alleen de Maseru en de Ficksburg Bridge grensposten 24 uur per dag open zijn, sommige andere sluiten zelfs al om 4 uur ‘s middags. De hoofdwegen – A1 en A2 – zijn geasfalteerd en leiden naar de hoofdstad Maseru. Voor de meeste delen van het land wordt het gebruik van een 4X4 aanbevolen. Laat alstublieft onze Lesotho deskundige u adviseren over de huidige staat van de wegen in de verschillende delen van het land. De geasfalteerde hoofdwegen verkeren over het algemeen in een goede conditie, zeker in vergelijking met de secundaire wegen in Europa. Houd er ook rekening mee dat een schriftelijke toestemming van het autoverhuurbedrijf verplicht is om met een huurwagen naar Lesotho te mogen gaan. Wij kunnen u hierbij assisteren. Tot slot wordt geadviseerd om brandstof te tanken in Maseru of in Zuid-Afrika de tank te vullen.

 

icon seasonsKlimaat

Lesotho is het hoogst gelegen land ter wereld. Dit maakt dat het er kouder is dan op andere plekken op dezelfde lengtegraad. Sneeuw is een heel normaal verschijnsel in de winter (mei tot september), vooral in de hooglanden waar twee skioorden zijn (van tevoren reserveren). De zomer is gewoonlijk lekker en warm, soms zelfs heet. De meeste regen valt in de warme zomermaanden tijdens onweersbuien. De maanden december tot februari kunnen erg warm en vochtig zijn. De hoogste bergen hebben het hele jaar witte (sneeuw) toppen.

 

WIST U DAT ...

Bij de Maletsunyane Falls men de hoogste en langste commerciële abseil ter wereld kan doen! De 204 meter lange afdaling naar de bodem van kloof is niets voor angsthazen en mag pas worden gedaan na een training van een halve dag. Dapper genoeg? Wij kunnen een abseil voor u boeken!

Column Lesotho Horseman

Column Lesotho Abseil

Column Lesotho Winter

 

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven