Zuid-Afrika: de "Regenboognatie"


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP South AfricaDe “Regenboognatie” heeft voor ieder wat wils: van oude rotstekeningen tot ultramoderne winkelcentra, de beste restaurants, zonnige stranden langs de twee oceanen, wijnen van wereldklasse en vooral bijna 50 miljoen mensen die u van harte welkom heten.

Bezienswaardigheden

OOST KAAP

Geboortegrond van Nelson Mandela met als belangrijkste attracties het Addo Elephant Park en een aantal van de beste stranden ter wereld.

VRIJSTAAT

Jammer genoeg laten de meeste overzeese toeristen de ‘broodmand’ van Zuid-Afrika links liggen. Maar wat je echt niet zou mogen missen zijn de kalkzandsteen rotsen in het Golden Gate Highlands National Park.

GAUTENG

Tot de bezienswaardigheden behoren de Soweto township en de luxe winkels in Sandton, twee heel verschillende werelden.

KWAZULU-NATAL

"KZN"  heeft geweldige stranden, fantastische wildparken, historisch interessante slagvelden en niet minder dan twee plaatsen die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

LIMPOPO

Een grotendeels onontdekt paradijs voor natuurliefhebbers. Het is niet alleen een ‘alternatieve’ toegang tot het Kruger National Park, de natuur is verrukkelijk en er valt ook veel te genieten op cultureel gebied.

MPUMALANGA

De plaatselijke bevolking noemt het oosten "Mpumalanga", het land waar de zon opkomt. De naam past goed bij een land met betoverende landschappen, eindeloze vergezichten, fantastische natuurreservaten en onvergetelijke bezienswaardigheden als het Kruger National Park en de Blyde River Canyon.

NOORD KAAP

De Big Hole in Kimberley, de madeliefjes in Namaqualand en de Kalahari Woestijn zijn maar een paar bezienswaardigheden in deze ruwe diamant.

NOORD WEST PROVINCIE

Dit is een populaire weekend bestemming voor de gestreste stedeling. Hoogtepunten variëren van het moderne Sun City tot de oude Cradle of Mankind.

WEST KAAP

Van de dorre Karoo tot de weelderige Tuinroute en het kosmopolitische Kaapstad, deze opwindende provincie is een genot voor elke bezoeker.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

Zuid Afrika is 33x zo groot als Nederland. Van noord naar zuid strekt het land zich uit over ca. 1600 km en van oost naar west over ca. 1000 km. De totale lengte van de kustlijn bedraagt ca. 3000 km.

Hoofdsteden

Bloemfontein (rechterlijk)
Kaapstad (wetgevend)
Pretoria (bestuurlijk)

Overige belangrijke steden

Johannesburg
Durban
Port Elizabeth
East London

Volkslied

Nkosi Sikelel' iAfrika.

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)

Telefoon landnummer

+27

Tijdzone

Gedurende de Nederlandse zomertijd is er geen tijdverschil. Gedurende de Nederlandse wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland. Er is geen zomer- en wintertijd.

 

icon peopleBevolking

Zuid-Afrika heeft ca. 50 miljoen inwoners, waarvan 80% zwart is, 9% blank, 9% kleurling en de overige 2% oorspronkelijk zijn of haar wortels in India heeft liggen. Vanwege de mengelmoes van verschillende culturen wordt Zuid-Afrika ook wel de regenboognatie (Rainbow Nation) genoemd. De zwarte bevolking is globaal onder te verdelen in 9 etnische groepen, elk met hun eigen cultuur. De grootste groepen zijn de Zulu’s en Xhosa’s. Er worden 11 officiële talen gesproken, maar Engels is de officiële voertaal van Zuid-Afrika.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

Zuid-Afrika heeft de beste infrastructuur van het continent met goed onderhouden wegen. Er zijn belangrijke zeehavens in Durban, Kaapstad and Port Elizabeth. De belangrijkste luchthavens zijn OR Tambo (Johannesburg) en Cape Town International. Binnenlandse zijn mogelijk vanaf luchthavens in kleinere steden. De wegen verkeren doorgaans in uitstekende conditie. De belangrijkste snelweg is de N1, door het hart van het land. De N1 verbindt Kaapstad en Johannesburg. De N2 volgt de kust langs bezienswaardigheden als de Garden Route (Tuinroute).

 

icon seasonsKlimaat

Het grootste deel van Zuid-Afrika kent een gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Een uitzondering hierop vormt de West Kaap, waar een mediterraan klimaat heerst, en KwaZulu-Natal en een deel van de Oost Kaap, waar een subtropisch klimaat heerst.
In het noorden en oosten valt de meeste neerslag in de zomer in de vorm van zware buien in de namiddag. In de West Kaap valt de meeste neerslag echter in de winter. Door de ligging op het zuidelijk halfrond valt de winter in Zuid-Afrika in de maanden juni t/m augustus en de zomer in december t/m februari.

 

WIST U DAT ...

Er 88 sterrenbeelden zijn? De meeste zijn in de oudheid op het Noordelijk halfrond geïdentificeerd. In 1751 verbleef Nicolas Louis de Lacaille een aantal maanden in Kaapstad. Hij installeerde zijn telescoop in een huis in Strand Street en ontdekte 14 nieuwe sterrenbeelden. Eén daarvan vernoemde hij naar de Tafelberg en gaf hem de Latijnse naam Mons Mensae. Dit is het enige sterrenbeeld dat vernoemd is naar een geografisch bijzondere plek.

Column Addo Elephants Nigel Dennis Sat

Column Autumn HexRiverValley C SAT

Column Protea

Column Zulu Child on bike SAT

 

COVER Botswana Big5Op deze safari voeren we u mee naar de verborgen geheimen van de Limpopo Provincie. Limpopo ligt in het uiterste noorden en is een tamelijk onbekend gedeelte van Zuid-Afrika. Het is het centrum van het Bushveld. Bezoek de archeologische opgravingen van Mapungubwe die op de grens liggen tussen Botswana en Zimbabwe. We nemen u ook mee naar het wereldberoemde Kruger National Park, dat in het noordoosten van Zuid-Afrika ligt.

Lees meer

COVER Cape Gourmet C SATDeze reis biedt u ruimschoots tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze tour tot een onvergetelijke ervaring. We hebben voor u een 8-daags arrangement samengesteld waarvoor u de keuze hebt uit 3, 4 of 5 sterren accommodatie. 8 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

Cover Cape Town Africa SpecialWat een genoegen om te spelen op de mooiste banen in de West Kaap! Het zijn niet alleen de groenste fairways, maar ook de prachtige omgeving en de spectaculaire kustlijn van de West Kaap die deze tour zo aantrekkelijk maken.
U verblijft in Kaapstad waardoor u ook in de gelegenheid bent om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische Tuinen, het Waterfront, Robbeneiland, de Tafelberg, de mooie zandstranden en de Wijnlanden. Natuurlijk is er tijdens de trip ruim voldoende tijd en gelegenheid om golf te spelen, van tevoren voor u geboekt op de golfbanen van uw keuze. 4 dagen in 5-sterren accommodatie.

Lees meer

cover garden routeKaapstad en de West Kaap bieden de golfliefhebber prachtige golfbanen die schitterend gelegen zijn in hun natuurlijke omgeving. U vindt er banen die tot de beste in Zuid-Afrika gerekend worden. Dit gebied wordt niet voor niets een paradijs voor golfers genoemd! 11 dagen in 4- en 5-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Bokaap Cooking ExperienceDeze reis biedt u voldoende tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Uitvalsbasis  voor uw verblijf in Kaapstad is het upper-class Constantia. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze reis tot een unieke ervaring. 8 dagen in 4-sterren accommodatie.

Lees meer

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

Cover Cedarberg C Cederberg TourismOntdek in 11 dagen de schoonheid van de West Kaap met zijn gebieden met totaal verschillende karakters: Van de kusten van het Kaaps Schiereiland langs de Atlantische West Kust naar de ruige Cederbergen en terug via de groene bergachtige wijnlanden. Onderweg hebben we een aantal mooie wandelroutes voor u uitgezet. 11 dagen in 3- en 4-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Mpumalanga KNP giraffe C SATOp deze safari nemen we u mee naar het bekende Kruger National Park waar u niet alleen de Big 5 kunt zien in zijn natuurlijke leefomgeving, maar nog veel meer Afrikaans wild dat hier van nature thuishoort. U krijgt ook de gelegenheid om een aantal van de toeristische en interessante plaatsen te bezoeken die Mpumalanga (ook wel bekend als het Laagveld) tot één van de schilderachtige plaatsen van Zuid-Afrika maken.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven