“KZN” is rijk aan Big 5-wildparken


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP KZNDe naam van de provincie zegt iets over zijn rijke geschiedenis: vaderland van de Zulu’s, voor het eerst vermeld door de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama rond Kerstmis (Natal) 1497. “KZN” is rijk aan Big 5-wildparken, vele interessante culturele plaatsen en niet minder dan twee plaatsen die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan deze provincie maakt op elke bezoeker een onvergetelijke indruk. In het Zulu betekent Zulu "hemel" of "lucht".

Bezienswaardigheden

SLAGVELDEN

Gedurende het grootste deel van de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw vond er in het achterland van KwaZulu-Natal een reeks gewelddadige conflicten plaats tussen Zulu’s, Boeren en Britten. In het noordelijke gedeelte van KZN ligt de grootste concentratie slagvelden van Afrika. Spioenkop Mountain is de beroemde plek waar de Britten een van hun grootste nederlagen leden. In 1879 vond in Ulundi de laatste slag van de Anglo-Zulu oorlog plaats waarbij 10 tot 15 keer meer slachtoffers onder de Zulu’s vielen dan bij de Britten. Er zijn in Zulu-land musea, forten, grafstenen en monumenten die herinneren aan de veldslagen. Babanango is een goede plek om de zgn. Slagveldenroute te starten.

ISIMANGALISO/GREATER ST LUCIA

De moeraslanden van iSimangaliso Wetland Park – opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst - liggen aan de oostkust van KwaZulu-Natal zo’n 275 kilometer ten noorden van Durban. Het moeraslandpark is het op twee na grootst wildreservaat van Zuid-Afrika en omvat 280 kilometer kustlijn, van de grens met Mozambique in het noorden tot Mapelane ten zuiden van het estuarium van St. Lucia. iSimangaliso is het Zulu woord voor “wonder”, een passende beschrijving van dit ongerepte estuarium dat vroeger bekend was als het Greater St Lucia Wetland Park. Hier leven meer diersoorten dan in het Kruger National Park. Het gebied bestaat uit niet minder dan vijf ecosystemen waardoor er een brede variatie aan vogels te vinden is.

DRAKENSBERGEN

De Drakensbergen is een keten van bergen in Zuid-Afrika, die tot 3482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. In de taal van de Zulu's heet de bergketen uKhahlamba, wat "barrière van speren" betekent. De bergketen ligt in het oosten van Zuid-Afrika en vormt de grens tussen Lesotho en Zuid-Afrika. De bergketen scheidt de provincies KwaZulu-Natal en Vrijstaat. In de winter valt er regelmatig sneeuw. Regen en mist komen er het hele jaar voor.De pieken vormen een uitdaging voor bergbeklimmers. Wandelen is een populaire activiteit in het gebied van de Drakensbergen.

HLUHLUWE-UMFOLOZI

Dit wildpark, op zo’n 280 kilometer ten noorden van Durban, is het oudste wildpark van Afrika en het eerste dat safari’s aanbood. U vindt er de Big 5, maar het park is vooral bekend om zijn neushoornbeschermingsproject. Het park heeft een oppervlakte van 1.000km². Tussen maart en november kan het park te voet (of te paard) in kleine groepen op een driedaagse safari worden bezichtigd, onder begeleiding van ervaren rangers.

DURBAN EN ZIJN OMRINGENDE STRANDEN

Hoewel Durban vooral een toeristische badplaats is, met meer dan 100 km kustlijn, 320 dagen zon per jaar en gepromoot wordt als 'South Africa's Playground', is het ook Zuid-Afrika's drukste havenplaats met één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De stranden van de stad worden gekenmerkt door het zachte zand en het warme water van de Indische Oceaan. De hoofdstranden worden beschermd door haaiennetten en worden continu bewaakt door getrainde kustwachters. Het strand is verdeeld in secties om te zwemmen, surfen en body boarden. Er zijn ook afgelegen stranden waar u veel privacy geniet, maar informeer wel naar de aanwezigheid van haaien alvorens u een duik neemt. Achter het strand vindt u de zogenaamde 'Golden Mile', een mooie boulevard waarlangs u uitgaansgelegenheden, parken, winkels en overig amusement vindt.Umhlanga Rocks Main beach, South Beach, Anstey's Beach on the Bluff, the Bay of Plenty en Addington Beach zijn onderscheiden met de Blue Flag, een internationaal eco-keurmerk voor stranden.

VALLEI VAN DE 1000 HEUVELS

De Vallei van 1000 heuvels is een prachtig gebied van heuvels, bossen, valleien en rivier ten oosten van Durban. Tussen Durban en Pietermaritzburg gaat het landschap over in heuvels en stijgt het zo'n 700 m en vanaf Botha's Hill zijn er langs de R103 verschillende uitkijkpunten met een mooi uitzicht over de vallei, de boerderijen en de townships rond Durban.

ZULULAND

Het district Zululand ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal. De Zulu’s vormen de grootste bevolkingsgroep van Zuid-Afrika en nergens anders in het land komt een traditionele cultuur zo sterk naar voren als in deze streek. De Zulu’s leven hier nog zo veel mogelijk naar hun traditionele gewoonten en gebruiken. Bekende Zulu-plaatsen zijn Esohowe en Ulundi. Eshowe is een goed uitgangspunt om Zululand te verkennen. In 1879 vond in Ulundi de laatste slag van de Anglo-Zulu oorlog plaats waarbij 10 tot 15 keer meer slachtoffers onder de Zulu’s vielen dan bij de Britten. Een leuk en wat minder commercieel Zulu-dorp is Simunye in de Mfule riviervallei.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

De oppervlakte van de provincie is vergelijkbaar met die van Portugal.

Hoofdstad

Pietermaritzburg, de één na grootste stad in KZN na Durban.

Steden en plaatsen van betekenis

Amanzimtoti
Durban
Umhlanga
KwaDukuza (Stanger)
Ballito
Margate
Port Edward
Port Shepstone
Howick
Mtubatuba
St Lucia
Dundee
Kokstad
Richards Bay
Pongola
Ulundi
Vryheid

Landschap

Groene heuvels, zandstranden en prachtige wildparken.

Productie

Rietsuiker, vlees (schaap en rund) en fruit.

 

icon peopleBevolking

Ongeveer 10 miljoen inwoners (2007). De bevolking is overheersend zwart (ongeveer 85%) maar KZN heeft een rijke culturele diversiteit. Durban in het bijzonder heeft een behoorlijk omvangrijke Aziatische gemeenschap wat duidelijk zichtbaar is en de sfeer in de stad bepaalt. De meeste mensen spreken Zoeloe als moedertaal (80,6%).  Net als in de rest van het land is Engels de officiële voertaal. Verkeersborden en de algemene communicatie zijn in het Engels.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

De infrastructuur in KwaZulu-Natal is over het algemeen in uitstekende staat. De snelweg N2 loopt van de Oost Kaap in het zuiden naar Mpumalanga in het noorden. De N3 begint in Durban en loopt naar Vrijstaat. Alle toeristische bezienswaardigheden zijn goed toegankelijk door de goede rijks- en provinciale wegen. De route van de Comrades Marathon door de prachtige Vallei van de 1000 Heuvels is een omweg waard!

 

icon seasonsKlimaat

De kust is subtropisch: het hele jaar rond hoge temperaturen en vaak aan het einde van de middag verkoelende buien. In het binnenland is het in de winter kouder. Er kan sneeuw vallen in de Drakensbergen en soms ligt er zelfs in de zomer op de hoogste toppen sneeuw. Zululand in het noorden is het warmste en meest vochtige deel van de provincie.

 

WIST U DAT ...

In KwaZulu-Natal een aantal van de meest prestigieuze Zuid-Afrikaans sportevenementen plaatsvinden? De Comrades Marathon (90 km) is de langste en oudste ultramarathon ter wereld, de Midmar Mile is het grootste zwemevenement in open water ter wereld, de Dusin kano marathon is een van de grootste en meest afmattende kayak competities ter wereld en de Durban July Handicap is Zuid-Afrika’s belangrijkste paardenrace. Elk van deze gebeurtenissen trekt duizenden bezoekers aan.

Column Drakensberg2 SAT

Column KZN Howick falls

Column KZN Hluhluwe

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven