Limpopo: een ongerept paradijs voor natuurliefhebbers


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP LimpopoDe meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika is vernoemd naar de brede rivier die er doorheen loopt. Limpopo is een ongerept paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het geeft toegang tot het Kruger National Park, een van Afrika’s meest natuurlijke reservaten. Bovendien doorkruist de Steenbokskeerkring Limpopo. Ook een groot deel van het door UNESCO aangewezen Waterberg Biosfeer ligt in Limpopo, een gebied dat rijk is aan archeologische vondsten uit het Stenen Tijdperk. Limpopo is simpelweg één van de puurste, meest ongerepte en ruigste gebieden in Afrika!.

Bezienswaardigheden

KRUGER NATIONAL PARK

In het oostelijk deel van de provincie vind je prima toegangsmogelijkheden tot één van de grootste nationale parken ter wereld. Kruger maakt nu deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Peace Park.

MAPUNGUBWE

Kom meer te weten over de stad die het eerste klassensysteem in Zuid-Afrika kende. De hiërarchische gemeenschap bloeide door handel met het buitenland, tot zelfs met China. De ruïnes van het koninkrijk zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

SOUTPANSBERG

De indrukwekkende bergketen vormt het schilderachtige decor langs de snelweg N1 tussen de plaatsen Louis Trichardt en Musina. In deze plaatsen kan je meer te weten komen over de fascinerende Venda cultuur. Een opvallend gedeelte van de bergketen is de ‘Hanglip’ rots. Er zijn wandelroutes en een picknick plek.

WATERBERG BIOSPHERE

Deze UNESCO Biosfeer in het noorden van de provincie is rijk aan archeologische en natuurlijke ‘wonders’.

STEENBOKSKEERKRING

Een van de belangrijkste breedtegraden van de wereldbol loopt niet ver van de hoofdstad Polokwane. In december rond de langste dag staat de zon daar recht boven je hoofd.

BELA-BELA

Voorheen bekend onder de naam Warmbad. De nieuwe naam voor deze plaats met één van de mooiste warmwaterbronnen in het land is net zo sprekend: Bela-Bela betekent kokend-kokend in Tswane. De bronnen zijn het middelpunt van een familiewaterpretpark dat veel bezoekers aantrekt.

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

De oppervlakte van de provincie is vergelijkbaar met die van de staat Mississippi.

Hoofdstad

Polokwane

Steden en plaatsen van betekenis

Tzaneen
Louis Trichardt
Bela Bela (Warmbad)
Phalaborwa

Landschap

Bushveld, savanne, wildparken, landbouwgrond

Productie

Tropisch fruit, zonnebloemen, veeteelt, mijnbouw

 

icon peopleBevolking

Limpopo heeft een grote etnische diversiteit. Een meerderheid (2007) van de 5,4 miljoen inwoners behoren tot de Noordelijke Sotho (57%). De Tsonga of Shangaan maken 23% en de Venda 12% van de bevolking uit. Engels wordt als tweede of derde taal goed tot vloeiend gesproken door de meeste mensen. Alle informatie en verkeersborden zijn in het Engels.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

Hoewel verlaten en ongerept zijn de wegen in Limpopo in uitstekende conditie. De N1 loopt van de grens met Zimbabwe in het noorden, door de hoofdstad Polokwane naar Pretoria en Johannesburg in het zuiden. Andere bezienswaardigheden zoals de plaats Louis Trichardt en het Kruger National Park zijn toegankelijke via nette geasfalteerde wegen. Polokwane heeft een klein vliegveld, maar OR Tambo in Johannesburg ligt met de auto binnen bereik.

 

icon seasonsKlimaat

Dankzij de Steenbokskeerkring, die door het hart van de provincie loopt, heerst er het hele jaar een prettig en zonnig klimaat. In de zomer (november tot maart) kan het wel behoorlijk heet zijn met temperaturen boven de 30°, in het bijzonder in het laagveld in de omgeving van het Kruger National Park. De meeste regen valt in de zomer tijdens hevige buien aan het einde van de middag. De rest van het jaar is het klimaat milder, over het algemeen droog met soms koude nachten, wat typerend is voor hoog gelegen delen in het binnenland. De winter is de beste tijd voor het maken van een safari omdat er dan geen regen valt en de temperatuur prettig is.

 

WIST U DAT ...

Er een legende is dat aan het begin van de 19e eeuw een groep Nederlandse kolonisten vanuit Kaapstad op weg ging op zoek naar Jeruzalem. Kennelijk hadden ze de afstand en route verkeerd berekend en toen ze in het Waterberg biosfeer belandden dachten ze dat ze in Egypte waren aangekomen. Ze besloten niet verder te gaan en daar te blijven.

Column Limpopo Kruger Elephants at waterhole SAT

Column Limpopo Venda art SAT

Column Limpopo tea pickers SAT

COVER Botswana Big5Op deze safari voeren we u mee naar de verborgen geheimen van de Limpopo Provincie. Limpopo ligt in het uiterste noorden en is een tamelijk onbekend gedeelte van Zuid-Afrika. Het is het centrum van het Bushveld. Bezoek de archeologische opgravingen van Mapungubwe die op de grens liggen tussen Botswana en Zimbabwe. We nemen u ook mee naar het wereldberoemde Kruger National Park, dat in het noordoosten van Zuid-Afrika ligt.

Lees meer

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

COVER Mpumalanga KNP giraffe C SATOp deze safari nemen we u mee naar het bekende Kruger National Park waar u niet alleen de Big 5 kunt zien in zijn natuurlijke leefomgeving, maar nog veel meer Afrikaans wild dat hier van nature thuishoort. U krijgt ook de gelegenheid om een aantal van de toeristische en interessante plaatsen te bezoeken die Mpumalanga (ook wel bekend als het Laagveld) tot één van de schilderachtige plaatsen van Zuid-Afrika maken.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven