Favorieten: Kaaps Schiereiland, Tuinroute, Karoo, Kaapse Wijnlanden


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 MAP Western CapeDe West Kaap heeft werkelijk iedereen iets te bieden: zandstranden, geweldige golfbanen, winkelcentra van wereldformaat, de mooiste wijnhuizen en boven alles kent de West Kaap talloze toeristische bezienswaardigheden. Interessante gebieden zijn ondermeer het Kaaps Schiereiland, de Tuinroute, de Westkust, de Karoo en de Kaapse Wijnlanden. Elk van deze gebieden is een bezoek waard. De prachtige kustlijn van deze provincie begrenst twee Oceanen: De Atlantische in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden.

Bezienswaardigheden

KAAPS SCHIEREILAND

Het gebied rondom de ‘Moederstad’ is een unieke plek waar de pinguïns op het strand rondscharrelen en je zonnebadende zeehonden bij een druk winkelcentrum kunt aantreffen.

KAAPSE WIJNLANDEN

Leuke stadjes, Kaaps-Hollandse architectuur, schitterende golfbanen en natuurlijk de beste wijnhuizen van het land. Kortom in de Wijnlanden vind je het ‘goede leven’.

TUINROUTE

Het Tsitsikamma woud en het Knysna estuarium; de Tuinroute is een populaire vakantiebestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen.

OVERBERG (WALVIS KUST)

Zonder twijfel de beste plek om in Zuid-Afrika vanaf het land walvissen te spotten. Maar zelfs buiten het ‘walvissenseizoen’ als er geen bultruggen en Southern Right walvissen voor de kust rondzwemmen, is er veel te beleven en te doen.

WEST KUST

Rietgedekte huisjes, zandstranden, turkoois water, boomgaarden, de beste vis van het land en heel veel oude rotstekeningen; dat alles vind je langs de West Kust.

KAROO

Struisvogelboerderijen en historische steden, tamelijk onbekende maar aantrekkelijke natuurreservaten; dit semi woestijngebied is een bezoek meer dan waard.

KAAPSTAD

Een reis naar Zuid-Afrika is zonder twijfel niet compleet zonder een bezoek aan de ‘Moederstad’!

 

icon travelguide

Feiten

Oppervlakte

Het gebied heeft een oppervlakte ongeveer vergelijkbaar met die van Engeland.

Hoofdstad

Kaapstad (wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika)

Steden en plaatsen van betekenis

Franschhoek
Paarl
Stellenbosch
Clanwilliam
Darling
Lambert’s Bay
Langebaan
Paternoster
Saldanha Bay
Calitzdorp
Oudsthoorn
Prince Albert
Ceres
Montagu
Robertson
Grabouw
Hermanus

Landschap

De vegetatie in de West Kaap is erg verschillend. Het gebied staat bekend om zijn unieke fynbos. Proteas en allerlei aloë-soorten zijn veel voorkomende planten. Verder bestaat het landschap uit zandkusten, vruchtbare valleien, boomgaarden en natuurlijk talloze wijngaarden.

Productie

De West Kaap is een landbouwgebied, maar is vooral bekend om zijn grote wijnen.

 

icon peopleBevolking

Met 4,8 miljoen inwoners is de West Kaap de 5e meest dichtbevolkte provincie van Zuid-Afrika. De provincie heeft een grote culturele en religieuze verscheidenheid, maar een meerderheid (ongeveer 54%) is geclassificeerd als kleurling. De meeste mensen spreken thuis Afrikaans (55,3%), gevolgd door Xhosa (23,7%) en Engels (19,3%). Hoewel Engels van relatief weinig mensen de eerste taal is, wordt het praktisch door iedereen gesproken. Verkeersborden zijn allemaal in het Engels, soms gecombineerd met Afrikaans.

 

icon trafficInfrastructuur en wegen

De West Kaap heeft een uitstekende infrastructuur. De belangrijkste wegen zijn de N1 en de N2. De N1 loopt dwars door het binnenland helemaal naar Johannesburg en zelfs verder tot Beitbridge aan de grens met Zimbabwe. Het stuk tussen Worcester en Paarl is nu tolweg en voert door de indrukwekkende Huegenot Tunnel. De oude Du Toits kloof weg is een schilderachtig alternatief maar kost meer tijd en inspanning. De N2 die voor het grootste deel langs de kust loopt, gaat door de Tuinroute. Ook het vermelden waard is de N7 die naar het noorden loopt naar de West Kust tot aan Namibië evenals de fantastische Route 62 van Worcester naar Oudtshoorn die beschouwd wordt als de langste wijnroute in de wereld en één van de mooiste routes in Zuidelijk Afrika.

 

icon seasonsKlimaat

Anders dan in de rest van Zuid-Afrika valt de meeste regen in de West Kaap in de koele wintermaanden. Er heerst een overwegend Mediterraan klimaat: droge, warme zomers en wat regen in de winter. Het klimaat is vergelijkbaar met dat in de landen rond de Middellandse Zee. In de Kaapse winter zijn er ook volop mooie zonnige dagen. Soms zijn in de winter de bergtoppen, speciaal rondom Ceres, bedekt met sneeuw. De Karoo in het binnenland is een soort hafwoestijn met zeer hete zomers en incidenteel een bui. De winters zijn droog met koude nachten. De Tuinroute in het zuiden heeft een zeeklimaat met milde maar vochtige zomers. Mosselbaai heeft de naam het op één na mildste klimaat ter wereld te hebben.

 

WIST U DAT ...

Vóór de democratische verkiezingen in 1994 de West Kaap deel uitmaakte van de grotere Kaap Provincie waartoe ook de tegenwoordige Noord Kaap en Oost Kaap behoorden?

Column Table Mountain

Column Western Cape Cederberg Maltese Cross SAT

Column Western Cape Winelands Paarl Estate SAT

Column Western Cape Overberg Hermanus Boy whale

COVER Cape Gourmet C SATDeze reis biedt u ruimschoots tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze tour tot een onvergetelijke ervaring. We hebben voor u een 8-daags arrangement samengesteld waarvoor u de keuze hebt uit 3, 4 of 5 sterren accommodatie. 8 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

Cover Cape Town Africa SpecialWat een genoegen om te spelen op de mooiste banen in de West Kaap! Het zijn niet alleen de groenste fairways, maar ook de prachtige omgeving en de spectaculaire kustlijn van de West Kaap die deze tour zo aantrekkelijk maken.
U verblijft in Kaapstad waardoor u ook in de gelegenheid bent om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische Tuinen, het Waterfront, Robbeneiland, de Tafelberg, de mooie zandstranden en de Wijnlanden. Natuurlijk is er tijdens de trip ruim voldoende tijd en gelegenheid om golf te spelen, van tevoren voor u geboekt op de golfbanen van uw keuze. 4 dagen in 5-sterren accommodatie.

Lees meer

cover garden routeKaapstad en de West Kaap bieden de golfliefhebber prachtige golfbanen die schitterend gelegen zijn in hun natuurlijke omgeving. U vindt er banen die tot de beste in Zuid-Afrika gerekend worden. Dit gebied wordt niet voor niets een paradijs voor golfers genoemd! 11 dagen in 4- en 5-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Bokaap Cooking ExperienceDeze reis biedt u voldoende tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Uitvalsbasis  voor uw verblijf in Kaapstad is het upper-class Constantia. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze reis tot een unieke ervaring. 8 dagen in 4-sterren accommodatie.

Lees meer

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

Cover Cedarberg C Cederberg TourismOntdek in 11 dagen de schoonheid van de West Kaap met zijn gebieden met totaal verschillende karakters: Van de kusten van het Kaaps Schiereiland langs de Atlantische West Kust naar de ruige Cederbergen en terug via de groene bergachtige wijnlanden. Onderweg hebben we een aantal mooie wandelroutes voor u uitgezet. 11 dagen in 3- en 4-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven