Zuid-Afrika anders beleven doe je met Elsies Reizen


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

facebook follow 01 twitter follow 01 instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/components/com_fjrelated/models/fjrelated.php on line 408

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 66

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 69

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dezeeu1q/elsiesreizen.nl/plugins/system/articlesanywhere/src/Replace.php on line 73

 ICON cityZuidelijk Afrika is niet alleen een regio van panoramische vergezichten en ongerepte natuur, het heeft een aantal levendige steden met een rijke culturele diversiteit. Hieronder wordt een aantal belangrijke steden wat nader belicht, te beginnen met “Jo’burg” en Kaapstad, twee steden waar de meeste reizen beginnen.

 

JOHANNESBURG

De bruisende metropool Johannesburg is voor de meeste bezoekers de eerste kennismaking met Zuid-Afrika. Hoewel de meeste toeristen niet kunnen wachten om de stedelijke jungle te ontvluchten kan opgemerkt worden dat Jozi ofwel “Joburg” vele interessante bezienswaardigheden heeft zoals de krotten in Soweto en de winkels in Sandton. Een bezoek aan het indrukwekkende Apartheid Museum is zeker de moeite waard.

KAAPSTAD (CAPE TOWN)

De "Mother City" is een ideale vakantiebestemming met tal van activiteiten, overdag en ‘s avonds. Ontsnappen aan de adembenemende blik van de Tafelberg die hoog boven de stad uittorent, is niet mogelijk. Andere hoogtepunten zijn de Kirstenbosch Botanische Tuinen en de niet te missen attracties van de V&A (Victoria & Alfred) Waterfront.

BLOEMFONTEIN

De rechterlijke hoofdstad van Zuid Afrika met als bijnaam de ‘Rozenstad’  ligt in het hart van Zuid Afrika. Bloemfontein is de geboorteplaats van de schrijver JRR Tolkien (Lord of the Rings). Hij heeft er echter niet lang gewoond, want al op 3-jarige leeftijd vertrok hij met zijn familie naar Engeland. Er zijn diverse musea waaronder het Anglo-Boer War Museum. De SeSotho naam voor Bloemfontein is  ‘Mangaung’ wat “plek van de cheeta” betekent.

DURBAN

‘Durbs’ is de twee na dichtstbevolkte stad van Zuid-Afrika en vanwege het subtropisch klimaat en de fantastische stranden één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Een relatief nieuwe attractie is het uShaka Water Thema Park, dat ondermeer onderdak biedt aan één van de grootste aquaria ter wereld. Een leuk detail: het gemeentehuis van Durban is bijna een exacte kopie van de Belfast City Hall.

EAST LONDON

Ook wel “Buffalo City” genoemd naar de nabijgelegen rivier. East London is de enige stad in Zuid-Afrika met een haven aan de monding van een rivier. In deze relatief kleine stad is het toerisme groeiende. De stad is bovendien de basis van de Fort Hare Universiteit, een belangrijke instelling in de strijd tegen de apartheid.

MASERU

Misschien een oud verhaal, maar Maseru, de grootste stad en hoofdstad van Lesotho, heeft de toerist weinig te bieden. Het is echter een prima stop om benodigdheden in te slaan voordat men in het prachtige bergkoninkrijk verder reist. Om de tijd te doden kan een bezoek gebracht worden aan het Mokorotlo museum dat is gebouwd in de vorm van het Basotho hoofddeksel waar het museum ook naar vernoemd is. Hier vindt u informatie over de bevolking en de cultuur van Lesotho.

MBABANE

Mbabane, de grootste stad en hoofdstad van Swaziland, is een druk commercieel centrum in een overigens fantastisch land. Waarschijnlijk passeert u deze stad op doorreis naar uw uiteindelijke bestemming.

PORT ELIZABETH

“The Friendly City” of “the Windy City” is een populaire plaats voor binnenlandse- en buitenlandse toeristen. Gelegen aan de Algoabaai, biedt Port Elizabeth prachtige stranden, goede restaurants en winkels die het tot een aangename tussenstop maken op doortocht naar de Garden Route en het Addo Elephant National Park. De Donkin vuurtoren, gelegen in het Donkin reservaat, is voor bezoek opengesteld.

PRETORIA (TSHWANE)

Van Johannesburg naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, is een korte rit als er buiten de spits gereisd wordt. Pretoria heeft vele toeristische bezienswaardigheden zoals de Union Buildings (regeringsgebouwen) de Wonderboom (een duizend jaar oude vijgenboom), het Voortrekker Monument en het huis van Paul Kruger.

 

WIST U DAT ...

Johannesburg, hoewel één van de grootste stedelijke gebieden in de wereld, niet tot de drie Zuid-Afrikaanse hoofdsteden behoort? Die eer gaat naar Kaapstad (wetgeving), Bloemfontein (rechterlijk) en Pretoria/Tshwane (administratief). Sinds de stichting in 1886 draagt de stad Johannesburg de bijnaam eGoli (plaats van goud) en is zij het centrum van de economische macht in Zuid-Afrika. Het huisvest zowel het Constitutionele Hof als het grootste vliegveld van Zuid-Afrika.

Column Johannesburg SAT

Column Voortrekker

Column Cape town from foot of table mountain

COVER Cape Gourmet C SATDeze reis biedt u ruimschoots tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze tour tot een onvergetelijke ervaring. We hebben voor u een 8-daags arrangement samengesteld waarvoor u de keuze hebt uit 3, 4 of 5 sterren accommodatie. 8 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

Cover Cape Town Africa SpecialWat een genoegen om te spelen op de mooiste banen in de West Kaap! Het zijn niet alleen de groenste fairways, maar ook de prachtige omgeving en de spectaculaire kustlijn van de West Kaap die deze tour zo aantrekkelijk maken.
U verblijft in Kaapstad waardoor u ook in de gelegenheid bent om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische Tuinen, het Waterfront, Robbeneiland, de Tafelberg, de mooie zandstranden en de Wijnlanden. Natuurlijk is er tijdens de trip ruim voldoende tijd en gelegenheid om golf te spelen, van tevoren voor u geboekt op de golfbanen van uw keuze. 4 dagen in 5-sterren accommodatie.

Lees meer

cover garden routeKaapstad en de West Kaap bieden de golfliefhebber prachtige golfbanen die schitterend gelegen zijn in hun natuurlijke omgeving. U vindt er banen die tot de beste in Zuid-Afrika gerekend worden. Dit gebied wordt niet voor niets een paradijs voor golfers genoemd! 11 dagen in 4- en 5-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Bokaap Cooking ExperienceDeze reis biedt u voldoende tijd om de vele facetten van Kaapstad te ontdekken. Uitvalsbasis  voor uw verblijf in Kaapstad is het upper-class Constantia. Dat gecombineerd met de culinaire hoogtepunten die u in de West Kaap kunt smaken, maakt deze reis tot een unieke ervaring. 8 dagen in 4-sterren accommodatie.

Lees meer

cover farmhouseDit programma bevat alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft, van een safari in Kruger National Park tot een bezoek aan Swaziland, een paar dagen aan het strand in KwaZulu Natal en tot slot een aantal dagen in Kaapstad. Het programma biedt allerlei leuke activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze reis kan ook in twee delen worden opgesplitst: U kunt dan of het noordelijke - of het West Kaap deel doen.

Lees meer

Cover Cedarberg C Cederberg TourismOntdek in 11 dagen de schoonheid van de West Kaap met zijn gebieden met totaal verschillende karakters: Van de kusten van het Kaaps Schiereiland langs de Atlantische West Kust naar de ruige Cederbergen en terug via de groene bergachtige wijnlanden. Onderweg hebben we een aantal mooie wandelroutes voor u uitgezet. 11 dagen in 3- en 4-sterren accommodatie.

Lees meer

COVER Drakensberg hiking C SATIn 22 dagen reist u door Zuid-Afrika van Johannesburg via het Kruger National Park, door Swaziland, Lesotho en KwaZulu-Natal en vervolgens langs de Tuinroute naar Kaapstad. Op weg vindt u de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika. Slenter over het strand, wandel door inheemse bossen, beklim bergpaden en doe een wandelsafari. Kortom: Wandel in het Wild! 22 dagen in 3-sterren accommodatie.

Lees meer

cover shayamoyaElsies Reizen is dé specialist in reizen op maat. Wij willen u graag adviseren bij het plannen van uw persoonlijke vakantie. Via een eenvoudig stappenplan komt u tot uw droomreis die voldoet aan al uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Lees meer

deel pagina op :

Waarom Elsies Reizen?

maatwerk, toegesneden op uw persoonlijke smaak en budget; wij werken uitsluitend met betrouwbare en gevestigde partners, die SATSA verzekerd zijn; ons uitgebreide netwerk verzekert voortreffelijke tarieven en 24 uurs ondersteuning;
de mooiste accomodaties; ondersteund door een lokale, betrouwbare tour operator fantastische after sales ondersteuning
laat u verrassen door onze concurrerende aanbieding; meer dan 20 jaar ervaring in groeps- en individuele reizen; aandacht voor klantrelaties en persoonlijke aandacht
Fairtrade accommodatie en projecten op aanvraag; uitgebreide reisdocumenten in de Nederlandse taal Bij ons is iedereen een VIP…

Heeft u vragen over ons aanbod of onze diensten, neem dan contact op met .....

© Elsies Reizen : Zuid-Afrika anders beleven